Телешки стек : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Телешки стек

Добавено в Ястия с телешко

Добави към моето меню

Телешки стек Уелингтън

1/2 кг телешко бон филе (за 4 порции)
2-3 глави кромид лук
200 гр гъби печурки
1 малка опаковка 1/2кг бутер тесто
1 яйце
мащерка
магданоз,
черен пипер и сол на вкус

Телешкото бон филе печете на скара за около 6-7 минути от двете страни, до готовност.

Лукът и гъбите нарязвате на дребно и задушавате с 1 с.л. олио и малко вода, като ги овкусявате със сол, черен пипер, мащерка и магданоз.

След това месото увивате в бутер тестото, разделено на 4 порции, като преди това слагате плънката от лука и гъбите. Бутер тестото намазвате с разбития желтък и разрязвате леко с ножа тестото.

Печете 15 минути при температура 220градуса, в предварително загрята фурна.

Сервирате с картофено пюре и броколи. Или само съз задушени зеленчуци.

Бутилка бяло вино и добрата компания са задължителни:)

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории