Последни Рецепти
Последни Статии

Яхния от зелен боб с джанки

Добавено в Българска кухня, Наши гости, Ястия без месо

Добави към моето меню

Яхния от зелен боб с джанки и цвят от тиква
Рецепта споделена от Irina Andreeva Jolie

zelen bob yahniya
Рецепта толкова българска и лятна

Продукти
1 кг пресен зелен боб
2 картофа, средни
1 чушка
1 морков
2 цвята от тиква
1 домат
5-6 джанки, зелени
Щипка чубрица
2-3 стръка магданоз
2-3 с.л. олио
3 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
Смелен черен пипер и сол на вкус

Рецепта за Яхния от зелен боб с джанки
• В средно голяма тенджера сложете вода да заври и я подсолете. Изчистете и нарежете боба с кухненска ножица на парчета.
• Нарежете моркова, чушките и цвета от тиква на ситно. Настържете домата на ренде.
• Прибавете нарязаните зеленчуците във врящата вода, сложете клонките прясна чубрица, джанките и малко черен пипер. Варете до готовност на боба.
• Запържете в олио брашното и прибавете червен пипер. Смесете запръжката с боба и прибавете нарязаните на кубчета картофи. Разбъркайте добре .Варете до готовност на картофите. Овкусете,ако е необходило със сол.
• Малко преди да отстраните от котлона сложете нарязания на ситно магданоз.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории