Последни Рецепти
Последни Статии

сладко кисел сос

Добавено в Други

Добави към моето меню

Риба с кисел сос
Време на подготовка – 30 минути
Време за готвене – 30 минути
Продукти за 4 порции: 450 г прясно филе от риба, 100 г царевично брашно, 150 мл фъстъчено олио. За киселия сос: 2 супени лъжици оризово вино или сухо шери, 1 супени лъжици соев сос, 2 супени лъжици чили сос, 1 чаена лъжичка бял пипер, 2 супени лъжици китайски оризов оцет, 2 чаени лъжички захар, 3 супени лъжици нарязан лук.
Начин на приготвяне: Изчистете люспите на рибата и нарежете филето по ширина и леко по диагонал на ивици. Оваляте ги в царевично брашно и после ги изтръскайте. Нагрейте силно тигана, прибавете олиото и запържете филето 2-3 мин до златист цвят. След като извадите рибата от тигана, я поставете в домакинска хартия, за да се изсуши. Изхвърлете мазнината, подсушете тигана и го загрейте отново. Изсипете всички продукти за соса и ги сварете. След това прибавете рибените филета към готовата смес за 2 минути. Сервирайте в топли чинии с гарнитура от пресен лук.

Пиле със сладко кисел сос
Продукти
2 с.л. растително олио
4 порции обезкостени пилешки гърди (без кожата), нарязани на кубчета от по 2,5 см.
1 малко червено чушле, изтърбушено и нарязано на парченца от по 2,5 см
пресен джинджифил с размер на палец, обелен и ситно нарязан
6 скилидки чесън, ситно нарязани
220 гр. консерва от кестени, които подсушаваме и нарязваме
връзка пресен лук, нарязан на лентички с дължина 2,5 см
малка консерва от ананас, в последствие изсушен и нарязан на едро
бял пипер

За соса
1 с.л. фина кафява захар
2 с.л. оризов оцет
3 с.л. оризово вино или сухо шери
2 с.л. тъмен соев сос
175 мл. пилешки бульон
2 с.л. доматено пюре
2 с.л. царевично брашно, размито с 2 с.л. вода

Начин на приготвяне
1. Загряваме олиото в уок или голм тиган. Прибавяме пилето, чушката, джинджифила и чесъна. Запържваме за около 2-3 минути, след което прибавяме кестените, лука и ананаса – запържваме за около 30 сек.
2. Прибавяме соса и изчакваме да клокне. Намаляме огъня и разбъркваме за около 6 мин. Подправяме с бял пипер.

за сладко-кисел сос:
1 глава лук
150-200 г кетчуп
4 с. л. кафява захар
2 с. л. тъмен соев сос
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. винен оцет
2 с. л. зехтин
1 с. л. сос “Уорчестър”
1/2 ч. л. червен пипер

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории