Пилешка пръчица с рокфор
Добави към моето меню
Пилешка пръчица с рокфор
Продуктите за 1 порция са:
200 гр пилешко филе
120 гр бекон
1 ч.л. горчица
1 щипка розмарин
70 гр (синьо) сирене
250 гр картофи
50 гр сметана
олио, сол и черен пипер
Приготвянето започва с начукване на филето. След това се намазва с горчица и се поръсва със сол, розмарин и настърганото сирене. Увива се като тънка пръчка.
Беконът се нарязва на ивици, които се увъртат около пръчката, така че да се съединят в долния край. Поставя се в тигана откъм страната, където са съединени ивиците бекон, и се пържи с малко мазнина. Обръща се, докато стане готово.
Картофите се сваряват, намачкват се и се объркват със сметаната, сол и малко масло. Полученото картофено пюре се слага в шприц и в чинията за сервиране се оформя решетка.
Върху нея се слагат пилешката пръчка и домат във форма на роза за украса.
Идея: С така приготвеното картофенто пюре може да шприцовате в тава картофени розички, които да запечете окло 10 минути във фурната, до златосто. Това е една от най-ефектните гарнитури и страхотно мезе за бира, може да се сравнява само с пилешки хапки и панирани сиренца:))
Използвани маркери:
пиле, специалитет, френска кухня