Последни Рецепти
Последни Статии

Пилешка пръчица с рокфор

Добавено в Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пилешка пръчица с рокфор

Продуктите за 1 порция са:
200 гр пилешко филе
120 гр бекон
1 ч.л. горчица
1 щипка розмарин
70 гр (синьо) сирене
250 гр картофи
50 гр сметана
олио, сол и черен пипер

Приготвянето започва с начукване на филето. След това се намазва с горчица и се поръсва със сол, розмарин и настърганото сирене. Увива се като тънка пръчка.
Беконът се нарязва на ивици, които се увъртат около пръчката, така че да се съединят в долния край. Поставя се в тигана откъм страната, където са съединени ивиците бекон, и се пържи с малко мазнина. Обръща се, докато стане готово.

Картофите се сваряват, намачкват се и се объркват със сметаната, сол и малко масло. Полученото картофено пюре се слага в шприц и в чинията за сервиране се оформя решетка.
Върху нея се слагат пилешката пръчка и домат във форма на роза за украса.

Идея: С така приготвеното картофенто пюре може да шприцовате в тава картофени розички, които да запечете окло 10 минути във фурната, до златосто. Това е една от най-ефектните гарнитури и страхотно мезе за бира, може да се сравнява само с пилешки хапки и панирани сиренца:))

Използвани маркери:
пиле, специалитет, френска кухня

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории