Задушени свински котлети
Добави към моето меню
Задушени свински котлети
4 котлета
глава лук, голяма
2 чушки
2 домата
чаша бяло вино
3 – 4 картофа
6 с.л. олио
кафена чашка брашно.
за марината:
3 скилидки чесън,малка глава лук,3 с.л. оцет,1 ч.л. риган,1 ч.л. червен пипер,2 дафинови листа
няколко зърна черен пипер, лют пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се настъргва, чесъна счуква и се смесват с останалите продукти за марината. В нея се поставят котлетите и се оставят да се мариноват за около 1 ч. а най-добре е от предишната вечер. Маринованите котлети се отцеждат от маринатата и се овалват в брашно. В сгорешено олио се запържват за около 2 мин от всяка страна. Изваждат се и поставят върху салфетки, да се отцедят. В същата мазнина се запържва за минута нарязан на дребно лук, след това се добава нарязана на лентички чушка. След около минута се поставят и доматите нарязани на дребни кубчета. След около 3 мин. се налива виното. След като сместа кипне, се поставят котлетите и долива малко вода – 1 кафена чашка. Посолява се, останалата марината се сипва в тенджерата и се прибавят нарязани на кубчета картофи. Задушава се около 30 мин. на тих огън. Накрая се подправя с магданоз.