Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле с ориз и грах

Добавено в Други

Добави към моето меню

Пиле с ориз и грах

отделно пиле яхния с грах
да се напише

а в тази пилето се пече и тогава се добавя ориз и грах

23/10/2006

1 пиле или 6 пилешки бутчета
400 гр грах (замразен или от консерва)

6 бр. пилешки кълки
450 г замразен грах
300 г ориз
100 г обезкостени маслини
50-60 г масло
3 печени чушки
2-3 стерилизирани домата
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 с. л. доматено пюре
1/2 ч. л. сол
магданоз за поръсване
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Пилешките кълки се поръсват със сол и черен пипер и се запържват в тенджера с предварително загрятото масло.

2. Щом станат златисти, се обръщат и в тенджерата се добавят едро нарязаните лук и чесън. Продуктите се разбъркват, заливат се с 200-250 мл гореща вода, посоляват се и се задушават около 15 минути под капак.

3. След това месото се изважда. В бульона се изсипва оризът, долива се гореща вода, така че течността да стане 900 мл и се прибавя грахът.

4. Доматите се пюрират, към тях се добавя доматеното пюре и се разбърква. Щом оризът поеме почти цялата вода, се добавят нарязаните на ивици чушки, пюрираните домати и маслините. Отгоре се подреждат пилешките кълки и ястието се задушава около 10 минути под капак.

5. При сервиране порциите се поръсват с наситнен магданоз.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории