Последни Рецепти
Последни Статии

Пилешка яхния

Добавено в Други

Добави към моето меню

Пилешка яхния по селски
рецепта класика от българската кухня, така както готвят нашите баби

1 пиле,около 1,5 кг
2 с.л. брашно
2-3 глави кромид лук
2-3 чушки
3-4 домата
1 морков
4-5 стръка магданоз
шипка чубрица
5-6 зърна черен пипер
1 дафинов лист
2 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне: Пилето се нарязва на парчета и се задушава в мазнината с малко вода, заедно с нарязания на филийки лук. Прибавят се брашното и червеният пипер. Налива се вода (2 чаени чаши) и след завирането й се прибавят нарязаните на колелца чушки и доматите, нарязани на четвъртинки. Посолява се и се оставя да ври на тих огън. Към края се наръсва със ситно нарязания магданоз.

рецепта класика от българската национална кухня или така както баба приготвяше ястията. Връщам се назад в годините и от спомените, от какво ли, но имам чуството, че там остават най-вкусните рецепти и продукти и начин на приготвяне. Тогава нямаше печени пилета – баба ще заколи пилето (петела) ще приготви супа, ще го свари с лук и чесън в тенджерата и след това ще го поднесе, поръсено с червен пипер или ще приготви вкусна яхния.
Имам чуството, че това е изгубено богатство, което трябва да се запази. рецептите на нашите баби и продуктите от техните градини

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории