Пълнени шницели
Добави към моето меню
Пълнени шницели
Продукти: 4 шницела, 2 филии сух хляб, 100 г кайма, 4 тънки филийки пушено филе, 1 яйце, 1 кафена чашка олио, 1 каф. чашка прясно мляко, 4 с. лъжици галета, щипка индийско орехче, сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне: Махат се корите на филиите хляб и се размачкват с прясното мляко. Прибавят се каймата, индийското орехче, сол и черен пипер. Начуканите шницели се намазват от едната страна с белтъка на яйцето, а отгоре се слага парче от пушеното филе. Върху него нареждаме от сместа с хляба. Навиваме на рула и завързваме с конец. Жълтъкът се разбива с олиото и малко сол. Потапяме в сместа рулата, овалваме в галета и пържим до златисто. Сипваме малко вода и задушаваме 20 минути.