Точена баклава
Добави към моето меню
Точена баклава лунички
Рецепта Виолета Демирева
Продукти
2 яйца
200 мл прясно мляко
200 г кисело мляко
100 мл олио
1 ч.л. сода за хляб загасена в малко лимонов сок
1 нишесте
250 г краве масло
Брашно
Орехи
Рецепта за точена баклава
• От продуктите, без маслото и нишестето се замесва тесто, което се разделя на 15-20 топчета
• Всяко топче се разточва, като се поръсва с нишесте , на малка кора, след което се слагат 5-6 кори една върху друга и се разточва докато стане голяма кора
• Посипваме половината кора с орехи и пречупваме
• С чашка изрязваме лунички, редим в тавичка и заливаме с разтопено масло.
• След изпичане се залива със захарен сироп
Идеята е от http://tariflerindili.blogspot.com/2012/11/dilber-dudagi-tatlisi.html