Кекс с моркови
Добави към моето меню
Кекс с моркови и глазура
Продукти
2 яйца
50 г стафиди
100 г краве масло
50 г захар (за предпочитане кафява)
50 мед (или сладко)
1 лимон – настъргана кора и изцеден лимонов сок
2 моркова, около 180 г
180 гбрашно
1 пакетче бакпулвер (10 г)
1 ч.л смлян джинджифил
за глазурата
3 с.л. мед
200 г крема сирене
настъргана кора от 1/2 портокал)
Рецепта за Кекс с моркови и глазура
• В тенджера се слагат кравето масло, захарта, мед, половината от настърганата лимонова кора и се слагат на котлон, разбърква се докато се разтопят
• Добавят се брашното, пресято с бакпулвера, настъргани на ситно ренде моркови, смления джинджифил и яйцата и се разбърква до получаване на гладко тесто. Добавят се и половината настъргани лимонови кори
• Изсипва се в кексова форма, застлана с хартия за печене
• Пече се на средна фирна на 180 градуса около 45 мн, проверява се с клчека за зъби
• Глазурата се приготвя като се разбърква пудрата захар с лимоновия сок и останалаите настъргани лимонови кори
• Охладеният кекс се намазва с глазурата и се реже на филийки
Това с глазурата си остава добро пожелание. Правих този кейк два пъти през късната есен и двата пъти не стигна до глазура Чудесен е за закуска и за кафе