Последни Рецепти
Последни Статии

Хранене два пъти за стройна фигура

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Колко пъти диетолозите са ни уверявали, че ако искаме да отслабнем трябва да се храним
– На често, 6 или 9 пъти на ден
– С малки порции
И ето, дойде денят, когато намериха доводи и за храненето само два пъти на ден.
Хранете се два пъти на ден за стройна фигура

диета
Проведено е изследване с участие на пълни хора, които страдат от захарен диабет, тип 2 (дължи се на неспособността на клетките да реагират на инсулин, понякога в съчетание с понижено производство на хормона). Разделили ги на две групи. Участниците в първата група 12 седмици се хранели само на закуска и на вечеря, втората група – приемали същото количество храна, но разделена на 6 приема.
Като резултат, тези, които се хранели два пъти на ден ИТМ (индекс на масата на тялото или индекс на телесната маса) се понижил с 1,23 пункта, а в другата група е бил 0,82 пункта.
По време на работата по изследването учените се ръководели от по-ранни изследвания, които показвали, че честият прием на храна не стимулира загуба на наднормено тегло. На практика честите хапвания спомагат за да се контролира апетита, а намаляването на теглото зависи от това колко редовни са отделните хранения.
Отделно са разглеждани закуските. Този, който иска да отслабне не трябва да пропуска приема на храна сутрин. Най-доброто време за закуска е от 6 до 10 часа, като е хубаво да бъде час след като сме станали от сън.

Източник Globalscience

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории