Последни Рецепти
Последни Статии

2012 година

Добавено в Празници

Добави към моето меню

Да е мирна, плодородна, спокойна, изпълнена с радости новата 2012 година.
Да ни донесе повече вяра, любов и щастливи моменти с любимите хора.

2012 ще е важна година! Много важна за събуждането и осъзнаването ни! като личности, като народ, като човечество.
Не го свързвайте с предсказния и митове за края на света през 2012, с календара на маите. Доверете се на вътрешния си глас, на вашата интуиция. Ние имаме нужда от промяна.

Човекът на 2011 бе “Протестиращият човек”!
Нека човекът на 2012 бъде Променящият онова, против което през 2011 протестира

Това го дължим на себе си, на нашите деца, на хората около нас, на цялата Вселена!

2012 new year

Вашето най-голямо желание може да се осъществи само при определени условия и отношение от ваша страна. Главното условие за изпълнение е твърдо да вярвате в него. Но има и други тайни, които помагат за въплъщението на мечтите в живота ни.
За да бъдете автор на сценария, режисьор и главен герой във филма: “Моят живот през 2012-та година” могат да помогнат следващите няколко стъпки:

1. Огледайте се
Първо, мислено изгледайте “филма” за 2011 година – спомните си всичко, което ви се е случило – спомнете си както разочарованията, така и радостите. Благодарете на хората, които са ви подкрепяли и “търпели”, когато се е налагало. Простете на хората, които са ви обидили или наранили, ако можете. Като прощавате, освобождавате вътрешно пространство за новото в живота си. Това е вашата равносметка за изминалата година.

2. Сбогувайте се
Сбогувайте се с изминалото време и с хората, които са си тръгнали от вашия живот. Някои възможности може вече да са останали в миналото – на тяхното място ще дойдат нови. Бъдете готови когато се създаде възможност да пътувате, да научавате нови неща, да се срещате с позитивни хора. Търсете възможностите за работа и за реализация на вашите идеи. Помислете кое е най-важното за вас, това, което ви прави сигурни и спокойни, не гледайте на него като на даденост.

3. Отхвърлете съмненията
Не губете време и енергия в мисли и въпроси на неувереност, безпомощност, безнадеждност като: “Ще се справя ли?”, “Никога не ми върви”, “А всъщност трябва ли да го правя?” – това са разколебаващи и негативни мисли. Отричането на собствените желания и борбата с мечтите ни отнема силата за постигането им. Тези мисли могат да ви направят слаби, нещастни и да изгубите много време.

4. Изберете си три желания
Задайте си въпроса: “Какво искам?” и си отговорете.
След това помълчете, а след това си задайте следния въпрос: “Какво всъщност наистина искам?”.
Като в приказката за златната рибка – изберете само три желания. Нека едното да се отнася за професионалния ви живот, другото – за личния живот, а третото да е на “свободна тема”. Спазвайте следното правило: всяко желание трябва да се отнася лично до вас – не до мъжа ви, детето и пр.
След като сте избрали трите желания, мислено си представете, че са се изпълнили. Внимателно разгледайте картината, която възниква във въображението ви и си отговорете на въпроса какви чувства изпитвате, когато желанието ви се е реализирало. Възможно е да откриете, че изпълнението на това желание всъщност не ви носи щастие.

5. Завършване
Човек по-скоро е съавтор на живота си, отколкото единствен негов създадел. Сигурно сте чувала тази известна фраза: «Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи му плановете си».
Може би точно на този етап не сте готова за осъществяването на определена ваша мечта, но това не означава да се откажете или пък – още по-малко – да разчитате само на Господ и да обвинявате Него за собствената си непоследователност или дори мързел. Вярно, че желанието ви ще се сбъдне, ако е “рекъл Господ”, но пък е по-вероятно Той да ви помогне, ако преди това си помогнете сами!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории