Последни Рецепти
Последни Статии

Агнешко със зеленчуци

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

Агнешко със зеленчуци

1 кг обезкостено и нарязано на едри хапки агнешко месо
1/2 кг дребни лукчета, на пазара продават болучки
2 – 3 връзки пресен лук
2 домата
3-4 моркова
4 -5 картофа
2 с.л. олио
черен пипер
джоджен
магданоз

Месото се запържва в олио, докато се образува коричка, след което се изважда и се оставя на топло.

В същата мазнина се задушават обелените лукчета, нарязаният на дребно пресен лук, настърганите моркови, обелените и нарязани домати.

В дълбока тава или друг подходящ съд се подреждат месото и зеленчуците.
Поръсватесъс смления черен пипер и джоджена.

Картофите се настъргват на едро и се пържат подобно на палачинка, с която се покриват месото и зеленчуците. Отгоре съдът се покрива с фолио.

Пече се в слабо загрята фурна около два часа, след което фолиото се маха и се оставя да се допече, докато се образува хрупкава червена коричка.

Сервира се със зелена салата и студена бира.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории