Последни Рецепти
Последни Статии

Агнешко със спанак

Добавено в Ястия с агнешко, Ястия с месо

Добави към моето меню

Агнешко със спанак

Това е най-сполучливата рецепта за агнешко (ярешкото е за предпочитане:) защото е по-крехко, която може да се приготви за трапезата на Великден

1,5 – 2 кг агнешко месо
1 кг спанак (лопуш, лапад, коприва)
2 връзки пресен лук
олио
1ч.л. черен пипер
1ч.л. червен пипер
1с.л. брашно

След като добре сте измили агнешкото, смесете в отделен съд брашното, черния и червения пипер, и моалко вода за да се полчи гъста кашичка. Объркайте добре и намажете месото. Сложете олио на ръцете си и отново хубаво обтрийте агнешкото, за да се получи крехка коричка.

В намазана с олио тава, нарежете спанака и зеления лук на ивици около 2-3 см.

По желание може да добавите и малко червено вино или вода.

Поставете месото в тавата и отгоре покрийте с фолио.

Пече се на загрята фурна – 250 градуса в продължение на 1ч. 30 мин.

Ако желаете да опечете и гарнитурата заедно с месото сложете 2 ч.ч. ориз, 1 настърган мороков и 1 ч.ч. нарязани гъбки, но тогава можеби се нарича агнешко с ориз:))

Да ви е сладко!

Така приготвяме агнешкото на вилата – там в камината се пече с часове, докато бирата изстива в изворчето и слушаме звъна на камбаните от отсрещния баир. Това е да живееш в Бистрица, едновременно в парка, в планината Витоша и на първия голям завой след София. Обичам моя дом, моята градина, независимо от това колко труд остават там, струва си!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории