Агнеса
Добави към моето меню
Агнеса
Рецепта за един сладкиш, който правеше баба, правеха и нейните приятелки. За пряазник правеха Агнеса и торта пламък
125 гр чисто масло
1,1/2 чаена чаша пудра захар
1,1/2 чаена чаша млени орехи
1,1/2 чаена чаша брашно
настъргана кора лимон
6 белтъка на пяна разбити
6 жълтъка
Всички съставки без жълтъците, се разбърква добре.
В добре намазана тавичка се пече около 25 минути на 190-200/градуса.
Готовността на печивото се проверява по метода на сухата клечка.
След като се опече се залива със шестте жълтъка смесени с 1,1/2 чаша пудра захар и настърганата кора на един лимон.
Оставя се да се втвърди 24 часа.
Нарязва се на парчета на 12-тия час.
И АЗ СВЪРЗВАМ ТОЗИ СЛАДКИЩ С МОЯТА БАБА,СЕГА ГО ПРАВЯ АЗ.НИКОГА,ОБАЧЕ,НЕ ПРЕСТОЯВА ДОСТАТЪЧНО,А САМО ДОКАТО ИЗСТИНЕ,ЗАЩОТО НА ВСИЧКИ НИ ПОТИЧАТ ЛИГИТЕ-НЯМА ВРЕМЕ ЗА ЧАКАНЕ-ВКУСНО!!!!
Разкошен сладкиш.
Направо човек да си оближе пръстите.