Последни Рецепти
Последни Статии

Агнеса

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Агнеса
Рецепта за един сладкиш, който правеше баба, правеха и нейните приятелки. За пряазник правеха Агнеса и торта пламък

125 гр чисто масло
1,1/2 чаена чаша пудра захар
1,1/2 чаена чаша млени орехи
1,1/2 чаена чаша брашно
настъргана кора лимон
6 белтъка на пяна разбити
6 жълтъка

Всички съставки без жълтъците, се разбърква добре.
В добре намазана тавичка се пече около 25 минути на 190-200/градуса.
Готовността на печивото се проверява по метода на сухата клечка.
След като се опече се залива със шестте жълтъка смесени с 1,1/2 чаша пудра захар и настърганата кора на един лимон.
Оставя се да се втвърди 24 часа.
Нарязва се на парчета на 12-тия час.

agnesa-1
снимка Diana Peteva‎ – сладкиш Агнеса
·

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

2 Comments

  1. 1
    СТАНИСЛАВА // July 1st, 2006 at 4:41 pm

    И АЗ СВЪРЗВАМ ТОЗИ СЛАДКИЩ С МОЯТА БАБА,СЕГА ГО ПРАВЯ АЗ.НИКОГА,ОБАЧЕ,НЕ ПРЕСТОЯВА ДОСТАТЪЧНО,А САМО ДОКАТО ИЗСТИНЕ,ЗАЩОТО НА ВСИЧКИ НИ ПОТИЧАТ ЛИГИТЕ-НЯМА ВРЕМЕ ЗА ЧАКАНЕ-ВКУСНО!!!!

  2. 2
    rumelinka // December 12th, 2008 at 3:19 pm

    Разкошен сладкиш.
    Направо човек да си оближе пръстите.