Пикантна “болярска” рибена чорба
Добави към моето меню
Пикантна “болярска” рибена чорба
500 грама речна риба
1 средно голяма глава лук
1 морков
20-30 грама олио
1 голяма зелена чушка
2 лютиви чушлета
2-3 с.л. ориз
1 домат или 1 с.л. доматено пюре
олио, сол, чер пипер – на вкус
пресен девесил – 5-6 стръка
малко магданоз
В средно голяма тенджера с вряща подсолена вода слагате изчистената риба, олиото и ориза.
След 5-7 минути добавяте последователно нарязания лук, морков, зелена чушка и целите люти чушлета. След 5-7 минути прибавяте и настъргания домат.
Махате от котлона след още 10 минути. Тогава прибавяте черния пипер ( носи на повечко ), нарязаните на ситно пресен девесил и магданоз – така ароматът и вкуса им са още по-силни.
Сервира се гореща, по желание на гостите, с по една ракия.
Ако не искате да махате много дребни костици при яденето, може рибата да се прецеди и да се остави само месото. Това го направих след като дъщеря ми отказваше да яде риба заради костиците. Само с “много е полезна и вкусна рибата” не се получава, трябва и желание.
Използвани маркери:
аз много обичам рибената супа.
аз много обичам рибената супа.
аз много обичам рибената супа.
аз много обичам рибената супа.
аз много обичам рибената супа.
аз много обичам рибената супа.
аз много обичам рибената супа.
аз много обичам рибената супа.
:-)))
:-)))
:-)))
:-)))
:-)))
:-)))
:-)))
:-)))