Апетитка
Добави към моето меню
Продукти:
5 кг печена, белена капия
800 г доматено пюре
1,5 кг чорбаджийски чушки – изчистени, нарязани на 2-3см парчета, изпържени в олио
3 глави чесън
1 връзка магданоз
няколко люти чушки
марината:
2 ч.ч. олио
1,5 ч.ч. захар
1,5 ч.ч. оцет
2-3сл сол
Апетитката на кака Миче /с малки промени от мен/
Рецепта и снимка Валентина Кисьова
Начин на приготвяне:
• Печеният пипер се реже на ситни парченца или се смила на машинка с едра решетка, лютите чушлета също
• Прави се марината от 2 чч олио, 1,5чч захар, 1,5чч оцет, 2-3сл сол – завира и в нея се добавя зеленчука.
• Вари се, докато се сгъсти.
• Към края се добавят скилидките чесън и най- накрая магданоза.
• Апетитката се разпределя в буркани и се запечатват. Стерилизира се 15 мин от завирането на водата.