Последни Рецепти
Последни Статии

Чай от лайка бори рак на гърдата

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Чай от лайка бори рак на гърдата

Обичате ли чай от лайка? През зимата един от най-хубавия билков чай е от лайка, а ако се направи с малко мента, мед и парче лимон е еликсир, който гони настинките и стопля.

laika buket
лайка, за чай и няколко стръкчета в каничката

Проведено изследване е установило, че чай от лайка може да предотврати възникване на онкологични заболявания, вкл рак на гърдата.
Тайната на това полезно свойство е в това, че съдържа веществото апигенин, който лишава раковите клетки от възможността да съществуват по-дълго от здравите, спара тяхното разпространение и ги прави по-чувствителни към лечение.
Освен в лайката апигенин се съдържа в магданоз, целина, както и в много други плодове и зеленчуци, които влизат в
Средиземноморска диета

Изследването установява, че благодарение на това химическо съединение някои белтъци започват да възстановяват функции на молекули РНК, нарушението на които в 80% води до възникване на рак.
В резултата на изследването учените са достигнали до извода, че апигенин се свързва с 160 белтъка в човешкия организъм, в това време като голям брой от лекарствените средства против рак могат да действат само на един белтък.
Според учените, Апегинин, който се съдържа в лайката, целина, магданоз представлява многообещаващо средство за борба с рака на гърдата.

Източник The Daily Mail.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории