Кашкавалени топки
Добави към моето меню
Кашкавалени топки
Традиционна, позната рецепта, която може да се приготви по няколко начина
Продукти
300 г кашкавал
8 с.л. брашно
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
Рецепта за кашкавалени топки
• Настържете кашкавала на едро ренде
• Добавете яйцата и брашното пресято с бакпулвера. Омесете до на меко и лепкаво тесто.
• Оставете сместа за около 15-20 минути в хладилника.
• След това с мокри ръце оформете топчета с големина на орех.
• Изпържете ги в горещо олио до получаване на лека златиста коричка.
Вариант – могат да се приготвят на фурна, като топчетата се подредят върху хартия за печене и се запекат на 200 градуса до златисто
Вариант със сирене – кашкавала може да се замени с натрошено сирене, като тогава брашното е 12 с.л.
снимки и идея Валентина Кисьова