Последни Рецепти
Последни Статии

Ябълков щрудел по стара рецепта

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Ябълков щрудел по стара рецепта
Рецепта споделена от Atanas Zamov

apple-strudel

Продукти
За тестото

2 яйца
2 к.ч. захар
1 к.ч. олио
1 к.ч. кисело мляко
1 пак. амонячна сода
1 щипка сол
брашно – колкото поеме

За плънката
8-10 ябълки
½ пакетче канела
½ ч.ч. орехи (натрошени)
½ ч.ч. захар

Рецепта за ябълков щрудел
• Разбийте захарта и яйцата – може и на ръка. Добавете олиото, киселото мляко, амонячната сода и солта.
• Започнете да добавяте брашното, като преди това го пресявате, докато се замеси на тесто. Месете до средна твърдост. Самото тесто, след като е готово, има леко зърнеста структура.
• Разделете го на три еднакви топки и го оставете да почине за малко.
• Обелете, почистите ябълките и ги рендосайте на едро. След това ги изцедете добре. Към тях добавете орехите, канелата и захарта.
• Намаслете тавата, в която ще печете щрудела. Разточете едно топче /използвайте повече брашно при точенето/ и го застелете на дъното на тавата.
• Върху него поръсете половината от ябълковата плънка. Следва втората кора – > плънка – и накрая завършвате с кора, която намазвате с олио.
• Сладкишът се пече първоначално на предварително загрята фурна на 120 С за около 15- 20 мин., след което температурата се повишава на 180С.

Да ви е сладко!

apple strudel diana
Diana Petrova МНОГО, МНОГО ВКУСЕН ЩТРУДЕЛ!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории