Последни Рецепти
Последни Статии

Ябълковият оцет пази сърцето

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Една или две лъжици ябълков оцет на ден повишават нивата на добрия холестерол. Американски учени твърдят, че хората, които пият ябълков оцет осем седмици, са с по-добри нива на HDL холестерола от приемащите плацебо.
Клиничното изпитание e обхванало 120 доброволци. Половината от тях получават ябълков оцет, а другата половина – плацебо с 2-процентов разтвор балсамов оцет във вода.

apple vinegar pix
Ябълковият оцет е ароматен и полезен

Как да приготвим домашен ябълков оцет
Напитка с ябълков оцет за детоксикация
Ароматен малинов оцет – Направете си ароматен оцет – великолепна подправка за плодови и други салати

Ябълковият оцет е изпитано домашно средство при артрит и подагра. Той намалява също кръвната захар и потиска апетита. Благотворното му действие се обяснява с това, че той ускорява разграждането на мазнините.

Това саизпитани рецепти от народната медицина:
За отслабване и срещу високо кръвно
Пийте чаша вода с 2 чаени лъжички ябълков оцет преди всяко хранене. Само след два месеца ще изгубите между 3 и 5 см от обиколката на талията. Рецептата се прилага успешно и срещу високо кръвно, тъй като калият и свързаните с него минерали са полезни за еластичността на кръвоносните съдове.

При артрит и шипове
Разбийте 1 яйчен жълтък с 1 чаена лъжичка терпентиново масло и 1 супена лъжица ябълков оцет. Втривайте получената смес в кожата около болезнените места. Резултатът се усеща още първата седмица.

Срещу главоболие
В чаша черен чай сипете 2 чаени лъжички пчелен мед и 2 чаени лъжички ябълков оцет. Загрейте сместа на котлона, докато заври, и вдишайте 60-70 пъти.

При болно гърло
Разтворете 1 лъжица ябълков оцет в чаша вода.
Правете гаргара на всеки час. Ще почувствате облекчение още на следващия ден.

Направете си домашен ябълков оцет
Защото на пазара се продава много фалшив винен и ябълков оцет. Той се произвежда от разредена с вода синтетична оцетна киселина. Ментетата са опасни за здравето, тъй като използваната оцетна киселина невинаги е достатъчно пречистена. Освен това разтворът допълнително се оцветява и ароматизира с бои и есенции с неясен произход, фалшификатите се различават от оригиналния ябълков или винен оцет по няколко признака:
1. Имат остра и дразнеща миризма.
2. На етикетите обикновено липсва информация за производителя и срока на годност.
3. Капачките не са щампирани с името или фирмения знак на производителя, Ментетата са по-евтини.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории