Сезонни храни април
Добави към моето меню
Сезонни храни през април
Април е художник зелен. И наистина е така – през пролетта има два цвята, които преобладават в природата – зеленото и бялото от цъфналите овошки. Април е месеца през който се хващаме за зелено и в нашето място влизат коприва, спанак, лопуш, лапад, киселец – понякога набрани от нас и в градината или при разходка в природата, което ги прави още по-ценни и полезни
Сезонното хранене е здравословно. Продуктитите – плодове и зеленчуци – закупени през сезона в който зреят ги прави и по-полезни и по-евтини. Затова е хубаво да следваме в храненето сезоните и да включваме в нашето меню. Това е списък на плодовете и зеленчуците, които можем да открием в магазините
Ананас
Артишок
Аспержи
Броколи
Брюкселско зеле
Гъби
Зеле – зеле, червено зеле, савойско зеле
Карфиол
Краставици
Лук пресен (зелен)
Моркови
Репички
Розмарин
Рукола
Салата зелена (маруля), червена салата, копф салата, айсберг салата
Спанак
Цвекло
Целина
Чесън пресен (зелен)
Ябълки