Последни Рецепти
Последни Статии

Сезонни храни април

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Сезонни храни през април

Април е художник зелен. И наистина е така – през пролетта има два цвята, които преобладават в природата – зеленото и бялото от цъфналите овошки. Април е месеца през който се хващаме за зелено и в нашето място влизат коприва, спанак, лопуш, лапад, киселец – понякога набрани от нас и в градината или при разходка в природата, което ги прави още по-ценни и полезни

Сезонното хранене е здравословно. Продуктитите – плодове и зеленчуци – закупени през сезона в който зреят ги прави и по-полезни и по-евтини. Затова е хубаво да следваме в храненето сезоните и да включваме в нашето меню. Това е списък на плодовете и зеленчуците, които можем да открием в магазините

april sezonno hranene

Ананас
Артишок
Аспержи
Броколи
Брюкселско зеле
Гъби
Зеле – зеле, червено зеле, савойско зеле
Карфиол
Краставици
Лук пресен (зелен)
Моркови
Репички
Розмарин
Рукола
Салата зелена (маруля), червена салата, копф салата, айсберг салата
Спанак
Цвекло
Целина
Чесън пресен (зелен)
Ябълки

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории