Ароматно хлебче
Добави към моето меню
Ароматно хлебче с плънка
рецепта Петя Цанкова
Ето и рецептата
Тестото е готово хлебно тесто с мая и брашно, без яйца, о-о 300 гр..
Може да си го направите и по ваша изпитана рецепта.
Плънката – запържих леко в съвсем малко олио 2 с.л.гъбки,2.л. нарязани маслини и 2 нарязани печени пиперки.Прибавих и 1 с.л. дом.сок от буркан (или кетчуп).Поръсих с черен пипер и чубрица. Махнах от огъня и оставих хем да изстине леко ,хем ароматите да се омешат.
Може и да се направи без запържване , а само да се нарежат и объркат маслините ,маринованите гъбки и печения пипер.
Ароматното олио -В 3 с.л. загрято олио запържих леко 3 скилидки нарязан чесън и поръсих с чубрица ,босилек и мащерка ,може да се сложи и риган.
Ароматното олио може също да се направи без запръжка.
В-у намаслен плот раздърпах на ръка тестото.Намазах с ароматното олио и поръсих плънката навсякъде.Навиха на руло,усуках леко и направих числото 8 с рулото.Сложих във форма за руло,застлана с хартия и изпекох в предварително загрята на 180 *С фурна.Като го извадих го намазах с останалото ароматно олио.
Добър апетит !:)