Пирян с тиквички
Добави към моето меню
Пирян с тиквички
Рецепта от българската кухня, хареса ни – получава се леко ястие, подходящо за горещото време – вариант на тиквички с ориз
време за приготвяне 10 мин
време за печене 40 мин
6 порции
Продукти
800 г тиквички
100 г ориз
3-4 домата
4-5 скилидки чесън
2 с.л. олио
2 с.л. ябълков оцет
няколко стръка магданоз
смлян черен пипер на вкус
Приготвяне на пирян с тиквички
* Тиквичките се нарязват на кръгчета
* Реди се в тава, намазана с олио, един ред и се поръсва равномерно с ориз, отгоре се редят останалите тиквички
* Доматите се нарязват на кръгчета и се подреждат най-отгоре.
* Ястието се залива с вода, колкото да покрие зеленчуците
* Пече се на средна фурна на 200 градуса
* Десет минути преди да е напълно готово, се залива със счукан чесън, разреден с оцета
* Ястието се поднася поръсено с нарязан на ситно магданоз