Последни Рецепти
Последни Статии

Пирян с тиквички

Добавено в Българска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Пирян с тиквички
Рецепта от българската кухня, хареса ни – получава се леко ястие, подходящо за горещото време – вариант на тиквички с ориз

tikvichki oriz

време за приготвяне 10 мин
време за печене 40 мин
6 порции

Продукти
800 г тиквички
100 г ориз
3-4 домата
4-5 скилидки чесън
2 с.л. олио
2 с.л. ябълков оцет
няколко стръка магданоз
смлян черен пипер на вкус

Приготвяне на пирян с тиквички
* Тиквичките се нарязват на кръгчета
* Реди се в тава, намазана с олио, един ред и се поръсва равномерно с ориз, отгоре се редят останалите тиквички
* Доматите се нарязват на кръгчета и се подреж­дат най-отгоре.
* Ястието се залива с вода, колкото да покрие зеленчуците
* Пече се на средна фурна на 200 градуса
* Десет минути преди да е напълно готово, се залива със счукан чесън, разреден с оцета
* Ястието се поднася поръсено с нарязан на ситно магданоз

oriz s tikvichki

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории