Малки готварски тайни 1
Добави към моето меню
* За да направите кафето по-ароматно, преди да е напълно завряло, сипете в него една щипка сол.
* За да станат варените картофи ароматни и вкусни, във водата сложете няколко обелени скилидки чесън.
* Когато ще приготвяте тесто, за да стане пухкаво и шуплесто, пресейте брашното поне 2-3 пъти.
* За да остане пилешкото месо бяло и крехко при варенето, натъркайте го предварително с лимон, а във водата сложите 1 чаена лъжичка лимонов сок.
* След като сте ползвали месомелачката, за да я почистите по-лесно, преди да я измиете, пуснете през нея един суров картоф или 2-3 филии твърд хляб.
* Когато варите мармалад, много често той загаря и придобива горчив вкус. Затова към края на варенето прибавете една чаена чаша вино и той няма да загори.
* Когато ще варите замразена риба, поставете я предварително в студена вода. После ще познаете, че е готова, ако перките й се отделят лесно.
* Когато печете пиле във фурната, то може да получи загоряла хрупкава коричка, ако малко преди да го свалите от огъня, го залеете със студена вода.