Последни Рецепти
Последни Статии

Малки готварски тайни 1

Добавено в Готварски статии

Добави към моето меню

* За да направите кафето по-ароматно, преди да е напълно завряло, сипете в него една щипка сол.

* За да станат варените картофи ароматни и вкусни, във водата сложете няколко обелени скилидки чесън.

* Когато ще приготвяте тесто, за да стане пухкаво и шуплесто, пресейте брашното поне 2-3 пъти.

* За да остане пилешкото месо бяло и крехко при варенето, натъркайте го предварително с лимон, а във водата сложите 1 чаена лъжичка лимонов сок.

* След като сте ползвали месомелачката, за да я почистите по-лесно, преди да я измиете, пуснете през нея един суров картоф или 2-3 филии твърд хляб.

* Когато варите мармалад, много често той загаря и придобива горчив вкус. Затова към края на варенето прибавете една чаена чаша вино и той няма да загори.

* Когато ще варите замразена риба, поставете я предварително в студена вода. После ще познаете, че е готова, ако перките й се отделят лесно.

* Когато печете пиле във фурната, то може да получи загоряла хрупкава коричка, ако малко преди да го свалите от огъня, го залеете със студена вода.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории