Последни Рецепти
Последни Статии

Питчици “Шао-пинг”

Добавено в Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

  • 400гр брашно
  • щипка сол
  • 100мл хладка вода
  • краве масло
  • 1 яйце
  • счукани фъсъци и/или сусамени семена

Сипете в брашното с лъжица хладката вода и омесете гъсто тесто.

Оставете го да престои около 1/2 час, покрито с кърпа, след това го разточете на тънка кора (като за юфка) с дебелина около 2 мм.

Намажете с маслото листа, прегънете го наполовина и отново го разточете. Пак намажете с масло и пак прегънете. Повторете този процес 5 пъти. Накрая разточете кора и с чаша изрежете кръгчета или формички по ваше желание.

Намажете ги с раз­бито яйце, поръсете ги със счукани фъстъци или сусам. Може да сложете ядките и вътре в тестото.

Печете ги в леко намазана тава в нагорещена фурна до златисто-кафяв цвят.

Сервирайте питчиците като мезе към вино. Получава се прясно приготвен и вкусен вариант на брискетите.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    eti // November 13th, 2006 at 10:25 pm

    Тъкмо пека последната тава от тази рецепта. Стават страхотни! Един съвет от мен: поръсете с чесново брашно, става доста добро :) сложих и повечко сол (на вкус).