Питчици “Шао-пинг”
Добави към моето меню
- 400гр брашно
- щипка сол
- 100мл хладка вода
- краве масло
- 1 яйце
- счукани фъсъци и/или сусамени семена
Сипете в брашното с лъжица хладката вода и омесете гъсто тесто.
Оставете го да престои около 1/2 час, покрито с кърпа, след това го разточете на тънка кора (като за юфка) с дебелина около 2 мм.
Намажете с маслото листа, прегънете го наполовина и отново го разточете. Пак намажете с масло и пак прегънете. Повторете този процес 5 пъти. Накрая разточете кора и с чаша изрежете кръгчета или формички по ваше желание.
Намажете ги с разÂбито яйце, поръсете ги със счукани фъстъци или сусам. Може да сложете ядките и вътре в тестото.
Печете ги в леко намазана тава в нагорещена фурна до златисто-кафяв цвят.
Сервирайте питчиците като мезе към вино. Получава се прясно приготвен и вкусен вариант на брискетите.
Тъкмо пека последната тава от тази рецепта. Стават страхотни! Един съвет от мен: поръсете с чесново брашно, става доста добро сложих и повечко сол (на вкус).