Патладжани с орехи
Добави към моето меню
Патладжани с орехи
рецепта за началото на есента когато има много патладжани и онази миризма на печени чушки и патладжани, ако се носи от някой дом огладняваме. Получава се много вкусно за гарнитура и за намазване на филия топъл домашен хляб
3 кг патладжани
1 майонеза
1/2 ч.ч. орехи
1/2 връзка магданоз
2 скилидки чесън
* Патладжаните се изпичат и се обелват. Нарязват се на парчета и се поставят в купата на пасатора;
* Добавя се майонезата, орехите, нарязани на ситно, чесъна и нарязания магданоз;
* Блиндира се до получаване на еднородна смес;
* Ако желаете можете да добавите сол на вкус или ябълков оцет;
* Поднася се украсено с орехови ядки.
На снимката патладжаните са малко повече от 3 кг, вкусно е и изчезва много бързо. Съчетава се много добре с месо на скара или просто запечена филия хляб.
Да ви е сладко