Пилешки бутчета с гъби и моркови
Добави към моето меню
Пилешки бутчета с гъби и моркови
рецепта за пилешко, определено пилето е фаворит у дома, затова и го приготвям по толкова много начини. Преди години, когато започнах с разделното хранене се чудех как ще се приготвя пиле, след като знаех само пиле с картофи на фурна. Вариантите се оказаха много
4 пилешки бутчета, около 1,3 – 1,5 кг
200 гр гъби печурки
4-5 моркова
1-2 скилидки чесън
малко лимонова кора
100 мл бяло вино
4-5 стръка магданоз
* Пилешките бутчета се измиат и почистват от мазнините. С остър нож се правят няколко прореза и в тях се слагат парченца лимонова кора и чесън. Овкусява се със млян черен пипер;
* Бутчетата се подреждат в тава за печене и се долива 100 мл вода. Ако ястието ще се поднесе с бяло вино, може да се налее 100 мл вино;
* Пече се около 30 мин на средна фурна на 200 градуса и тогава се добавят гъбите, нарязани и морковите, като пръчици. Месото се обръща;
* Пече се отново около 30 мин след което се обръщат бутчетата;
* Пекат се до готовност като последните няколко минути може да се пусне на грил функция.
* Поднасят се посипани с нарязан на ситно магданоз. Сервира се бутче плюс гарнитура от гъби и моркови.