Последни Рецепти
Последни Статии

Зехтин и авокадо за по-успешно ин витро

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Зехтин и авокадо за по-успешно ин витро
Оказва се, че зехтинът увеличава шанса за зачеване ин витро и износване на бременността. Предишно изследване показва, че авокадото също помага. Затова включването на тези продукти характерни за средиземноморската диета се препорочват на жените, които искат да забременеят.

Зехтинът – ключ към една увеличаване на фертилността при жените
Екип учени от Екипът от университета в Саутхемптън е стигнал до извода, че хранене в което има зехтин може да увеличи шансовете за забременяване с до 40%.
В това ново проучване са участвали повече от 100 двойки, подложили се на ин витро оплождане. Използван е зехтин за готвене и напитка, обогатена с витамин Д и омега-3 мастни киселини, в продължение на 6 седмици под формата на допълнение към нормалния хранителен режим.
Ефектите върху плодовитостта са сравнявани с тези на двойки, подложени на диета, включваща слънчогледово масло за готвене и напитка с плацебо добавка.
Предопложенията на учените са на базата на предишни изследвания, които откриват, че повишен прием на омега-3 полиненаситени мазнини, които се съдържат в зехтина, водят до по-бързо развитие на ембриона след ин витро процедура.
mediterranean-diets

Авокадо помага при ин витро
Предишно изследване показва, че мононенаситените мазнини, които се съдържат в ядки, слънчогледово олио и зехтин, са подходящи за жени, които искат да станат майки.
Изследването е обхванало 147 жени, които са били разделени на групи и всяка група е приемала различни видове мазнини. Изводът е, че различните видове мазнини имат различни ефекти върху биологичните процеси в организма, включително и върху репродукцията.
Професор Джорд Шаваро – водещ на изследването, споделя: “Най-добро за ядене е авокадото, тъй като е истински богато на мононенаситени мазнини, докато нивата на другите видове мазнини в него са ниски.“
По-мазните риби като сьомга и риба тон, които са богати на омега-3, също са препоръчители.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории