Бабини курабийки
Добави към моето меню
Курабийки
Бабините курабийки
Рецепта споделена от Дани Радева
и курабийките са вече готови
Продукти
4яйца,
1 ч.ч. захар,
1 ч.ч. свинска мас,
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 пакетче амонячна сода (10 г)
1 кг брашно
Рецепта за бабините курабийки
• в киселото мляко се разтаря 1 ч.л. сода бикарбонат и пакетче амонячна сода
• замесва се с 1кг брашно + ако се наложи и допълнително за меко тесто да не лепне
• може да използвате машинка за кайма, като сложите накрайник за шприц
• готовите курабийки се намазват с разбит жълтък и по желание се поръсват със захар
• пекат се на средна фурна, на 200 градуса, до готоност
• сложих накрайник за щрип и така слагам тестото и и се получава тази
Да ви е сладко!
Тази рецепта ме връща много години назад, когато бяхме студенти първи курс и баба Иванка ни пращаше такива бисквити, в кафяви книжни пликове (като от едно време) – наричаше ги гъсенички. Замесваше тестото и с машинката за месо се пълнеха таи, наставаше голямото печене след това. А курабийките те можеха да издържат и няколко дена и бяха много вкусни