Последни Рецепти
Последни Статии

Ваканциите през учебната година

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Учебната година започва на 17 септември 2012 г.

на училище

Ваканциите на учениците през идващата учебна година остават пет, като най-дълга по традиция ще е Коледната.

Първата ваканция тази година ще е от 1 до 4 ноември, когато е есенната ваканция. 1 ноември е празник на Българските Будители.

Отдихът около Рожденство Христово и Нова година ще продължи от 22 декември до 6 януари включително. Учениците трябва да са в клас на Ивановден.

Месец и половина по-късно – от 23 до 25 февруари, ще е зимната ваканция.

Пролетната ваканция ще е от 29 март до 7 април(включително) за учениците от 1 до 11 клас. За абитуриентите почивката е по-кратка: от 29 до 31 март.

Вторият учебен срок започва на 6 февруари.

На 21 май ще се състои матурата по български език и литература (БЕЛ) за 12-и клас и националното външно оценяване по БЕЛ в седми клас. На 23 май е вторият държавен зрелостен изпит и външното оценяване в седми клас по математика. И двата дни са обявени за неучебни.

Най-кратка ще е учебната година за първокласниците и дванайсетокласниците. Те ще учат по 31 учебни седмици. По традиция първолаците кще плиключат на 24 май. Абитуриентите ще приключат занимания на 14 май.

За учениците от 2 до 4 клас учебната година съдържа 32 учебни седмици и приключва на 31 май. Децата от 5 до 8 клас ще имат общо 34 учебни седмици и ще завършат на 15 юни. За деветокласниците и десетокласниците годината продължава 36 учебни седмици и приключва на 30 юни.

Източник: съобщение на Министерството на образованието за начало и край на ваканциите през учебната 2012/2013 година, публикувана в сайта на просветното ведомство.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized