Последни Рецепти
Последни Статии

Баклава с домашни кори

Добавено в арабска кухня, Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Баклава с домашни кори
Или още „Баклава без орехи“ или още може да се срещне като „Бурма баклава“ защото е поръсена само отгоре със смелени орехи
Рецепта споделена от Невин Исмет

baklava

Когато видях тази баклава се възхитих на майсторството на жената, която я е приготвила. Да разточиш така тънко корите, да ги надиплиш по този начин … Какви неща прави българската жена

Продукти
500 мл прясно мляко
3 яйца
3 щипки сол
1 к.ч. олио
брашно
това е един вариант за продуктите или
300 мл прясно мляко
1 к.л. сода (1/2 ч.л.)
2 с.л. олио и по желание 1 с.л. сметана
брашно

Рецепта за баклава
• Омесва се тесто, което се точи, като всяка кора се разстила, за да изсъхне малко, после всяка се намазва с олио или масло, разполовява се по средата и всяка половина се навива около точилката/ дългите и широки около 3 см./и с двете ръце се набира към средата на точилката.
• Леко се изваждат и се режат.
• Подреждат се в намазнената тава, както искате.
• Пече се в слаба фурна, около час. След това може да издържи и месец без да се сиропира.
• Сиропира се със сироп, който се прави на око. Но по принцип сироп за баклава правим 3 към 2. 3 ч.захар и 2ч. вода или 3 ч. вода и 3 ч.ч захар.
• Преди да поднесем отгоре ръсим баклавата със смлени орехи.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории