Баклава на розички
Добави към моето меню
Баклава на розички
Рецепта споделена от Мима Димитрова
Продукти
1 пакет кори („Белла“)
100 г масло
250 г орехи
За сиропа
800 г захар
500 мл вода
2 ванилии
1 щипка лимонтузу
Начин на приготвяне
• Взема се една кора, прегъва се на две, намазва се с масло, поръсва се обилно с натрошени на ситно орехи
• Завива се на руло
• Всяко руло се разрязва на шайби и се редят в намазана с масло тава
• Баклавата се пече до златисто
• Приготвя се сироп от вода и захар, прибавят се за аромат 2 ванилии и 1 щипка лимонтузу
• Студената баклава се залива с топъл сироп и се оставя така да престои поне един ден