Последни Рецепти
Последни Статии

Баклава на розички

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Баклава на розички
Рецепта споделена от Мима Димитрова

baklava m3

Продукти
1 пакет кори („Белла“)
100 г масло
250 г орехи

За сиропа
800 г захар
500 мл вода
2 ванилии
1 щипка лимонтузу

baklava m2

Начин на приготвяне
• Взема се една кора, прегъва се на две, намазва се с масло, поръсва се обилно с натрошени на ситно орехи
• Завива се на руло
• Всяко руло се разрязва на шайби и се редят в намазана с масло тава
• Баклавата се пече до златисто
• Приготвя се сироп от вода и захар, прибавят се за аромат 2 ванилии и 1 щипка лимонтузу
• Студената баклава се залива с топъл сироп и се оставя така да престои поне един ден
baklava m1

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории