Последни Рецепти
Последни Статии

Бамя с доматен сос

Добавено в Наши гости

Добави към моето меню

Бамя с доматен сос
Рецепта от турската кухня споделена от Севинч Исмаилова

Продукти:
около 1 кг бамя
1 глава лук
2,3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
2 ч.ч. домати консерва
сол
черен пипер
олио
оцет за накисване на бамята
Начин на приготвяне:

Изчистваме бамята и я измиваме. Слагаме в 1 съд и отгоре наръсваме обилно с оцет и оставяме 30 мин. Това го правим за да не изпуска тази специфична слуз (не знам как се казва).
Запържваме нарязаните лук и чесън, добавяме бамята като вземаме по малко от съда и оцеждаме леко от оцета без да мием. Пържим за 10-15 мин. и после слагаме магданоза не много ситно нарязан и доматите(колкото искаме по вкус). Ако е нужно доливаме вода и оставяме да ври. Не трябва да остане воднисто – бамята с доматения сос само. Слагаме сол и черен пипер.
Може да го използваме като гарнитура към печено пиле или друго печено месо.
Да ви е сладко!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории