Последни Рецепти
Последни Статии

Диета с червен пипер

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Диета с червен пипер

Кой пипер ускорява отслабването
Учени доказаха, че някои продукти могат да ускоряват до два пъти процеса на отслабване.
Изследвания са проведени затова, кои сортове пипер и как действат на организма – като резултат се оказва, че червеният пипер може да ускори процеса на изгаряне на мазнини в организма.
При проведен 28-дневен експеримент с участието на 34 жени, се оказва, че ако се хранят с овкусени s люти подправки ястия, които съдържат червен пипер се наблюдава по-рядко проблем с наднормено тегло. След като изяде човек ястия с люти пипер разходът на енергия в неговия организъм се увеличава 2 пъти. Ефектът се запазва до няколко часа.
Също така се повишава температурата на тялото, за сметка на разхода на мазнини, които постъпват с храната и се ускорява метаболизма.

cherveni luti chushki

Червеният пипер помага в борбата с наднорменото тегло
Учени от Тайван в резултат на лабораторни изследвания получиха нови доказателства затова, че капсаицин – природно съединение, което придава на червения пипер лютия вкус – може да забавя ръста на мастните клетки. В предишни изследвания се предполагаше, че може да се намали теглото като не се дава на недоразвитите мастни клетки (Адипоцитите) да се превръщат в зрели клетки. Също така действието на капсаицина се свързва с намаляване на мастната тъкан и намаляване на нивото на мазнини в кръвта. Изхождайки от това учените тестват въздействието на капсаицина на пре-адипоцити и адипоцити в лабораторни изследвания.
Оказва се, че капсаицинът не дава на мастните клетки да се развиват. Затова въздействие е достатъчно малко количество лют червен пипер. Капсаицин изпраща химични сигнали, които заставят мастните клетки да изпитват апоптоз (това е механизъм за разрушаване на клетките, думата идва от старогръцки απόπτωσις и означава падане на листата)
Интересното е, че човекът е единственото същество, което яде люти храни. Как и защо е възникнало това в еволюцията е интересно, но се оказва че при проведени експерименти мишки отказват да се научат да ядат люта храна.

Лютите червени чушки са много популярни в кухнята на Индия и Тайланд.
В българската национална кухня лятата чушка присъства също, гореща чорба поръсена с малко люта чушка, има много рецепти за туршии и апетитки в които също има люти чушлета.

cherveni chishki 1

По-млади, по-хубави и по-слаби с люта чушка
Лютото чушле е средство за превенция на рака, за стимулиране на храносмилането, за лекуване на артрита и синузита, а и за разхубавяване.
В козметичните салони се предлагат процедури за премахване на целулит и се прилага за подмладяване
Според Марчело Брунети, директор на известна римска школа за естетика и физиотерапия жените с целулит трябва не само да ядат по много люти чушки, но и да мажат поразените зони със следната маска:
Крем против целулит 4 г стрити люти чушлета се омесват със 150 г глина и вода, докато се получи хомогенна смес. След това тя се нанася върху зоната с целулит. За да се подсили ефектът, след това зоната се масажира.
Маска за лице с люти чушлета се приготвя от 50 г глина и 2 г стрита чушка.
Лосион за коса с люти чушлета. Стрийте люто чушле и го дръжте 8 дни на тъмно в 500 мл спирт. След това прецедете сместа и се мажете с нея по два пъти на ден. Според експерти този лосион помага и против косопад.

Речник Адипоцитите, известни още и като липоцити или мастни клетки са клетките изграждащи мастната тъкан, специализирана да складира енергия под формата на мазнини.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории