Последни Рецепти
Последни Статии

Бананово-шоколадов кекс

Добавено в Великден

Добави към моето меню

Бананово-шоколадов кекс
рецепта Ева Налбантова

Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари

banana cake

Бананово-шоколадов кекс

Продукти:
320 г (2 ч.ч.) брашно тип 500
50 г (1 ч.ч.) какао на прах
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода
1/4 ч.л. сол
115 г краве масло със стайна температура
160 г (3/4 ч.ч) бяла захар

100 г (1/2 ч. ч.) кафява захар
2 яйца
2 презрели банана
180 г (3/4 ч.ч.) кисело мляко
50 г (1/4 ч.ч.) нарязан на дребно шоколад
50 г (1/4 ч.ч.) нарязани на дребно орехови ядки
• Фурната се загрява на 180 С.
• Огнеупорна тава за кекс (25 см х 11 см) се намаслява и набрашнява.
• Бананите се пюрират.
• В средна купа се пресяват брашното, какаото, содата, солта и бакпулверът.
• В друга купа маслото се разбива със захарта на пухкав крем.
• Едно по едно се добавят яйцата, като след всяко тестото се разбива добре.Прибавя се млякото
• Прибавя се банановото пюре и се разбърква.
• След това на 3 етапа се прибавя брашената смес, като след всеки етап тестото бързо се разбърква.
• Добавят се орехите и шоколадът.
• Тестото се прехвърля в подготвената форма.
• Кексът се пече 30 минути, след което се покрива с алуминиево фолио.
• Бананово-шоколадовият кекс се пече още 40-45 минути.
• Формата с изпечения кекс се изважда от фурната и се охлажда 20 минути.
• Бананово-шоколадовият кекс се изважда от формата и се охлажда напълно върху метална скара.
Аз не му сложих ядки ,защото не обичам .

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории