Последни Рецепти
Последни Статии

КОНКУРС – Да празнуваме заедно

Добавено в Великден, Празници

Добави към моето меню

КОНКУРС
Да празнуваме заедно
пролетните празници от Великден до Гергьовден

от 1 април до 15 май 2012г.
продължен до 1 юни 2012 г

За да участвате в конкурса трябва да ни изпратите рецепта приготвена от вас, снимка и кратка история, а каква ще е рецептата избирате вие

Да съберем заедно рецепти, традиции и опит за да направим един по-цветен празник
Празниците носят весело и добронамерено отношение към света. Радват ни с чудесни кулинарни преживявания, приготовления и украса – това е една съпътстваща празника част и може би една от най-важните. Великден е празник, свързан с началото на пролетта, символ на възраждането на природата и повод да се събере цялото семейство. Традицията повелява да се приготвят червени яйца, козунак, ястия с агнешко и много свежа зеленина на масата.
Целта на конкурса е да обединим знанието и да вдъхнем нов живот на стари семейни рецепти, за да се подготвим и направим един още по-хубав празник. Да споделим какво и как приготвяме – салатите, предястията, основните блюда и десертите. Да покажем какво сме научили от нашите баби, как празнуваме на мястото, където живеем, как се прави майсторски козунак на конци и как се боядисват най-шарените и здрави яйца.
Издирете старите тефтери с рецепти, говорете с майките, бабите и прабабите, и нека заедно да направим един незабравим Великден!

Да празнуваме заедно от Великден до Гергьовден
Конкурс с много рецепти и много награди

Наградите са големи и са три
1 Награда – таблет Samsung Galaxy Tab 10.1 P7500 3G 16 GB
samsung
наградата е осигурена от Slowcooker.bg
за най-автентична традиционна рецепта, запазила традициите на българския празник – ще бъде оценена и присъдена от известния кулинарен експерт Валери Нешов (Фиеста ТВ „Полуостровът на Съкровищата“) – на рецепта, която е свързана с вашия роден край, или се предава се по семейна традиция от поколенияи днес я приготвяте.

2 Награда – програмируем уред за бавно готвене Crock-Pot 5.7 л
crock pott 2
наградата е осигурена от Slowcooker.bg
за представяне и изпълнение на рецепта. Присъжда се от поканихмежури , включващо няколко от най-известните кулинарни блогъри. По време на конкурса ще ви представим техни рецепти и съвети как те как се посрещат Великден.

3 Награда – уред за бавно готвене Crock-Pot 3.5 л
crock pott
наградата е осигурена от Slowcooker.bg
един от участниците в конкурса ще бъде изтеглен на случаен принцип

Оценяване
– Наградата на известния кулинарен консултант Валери Нешов (Фиеста ТВ „Полуостровът на Съкровищата“) – ще бъде дадена на рецепта, която е свързана с вашия роден край, предава се по семейна традиция и днес я приготвяте.
– Наградата на кулинарните блогъри, ще бъде за представяне и изпълнение на рецептата. По време на конкурса ще ви представим техни рецепти и как те посрещат Великден.
– Третата награда ще бъде изтеглена на случаен принцип, ще я получи един от участниците.

Правила
За да участвате в конкурса изпратете имейл на proletni.praznici@gmail.com с ваша рецепта, която съдържа описание и авторска снимка. Може да използвате следната схема
име на рецепта
кратка история – откъде знаете за нея, ако е традиционна за вашия край или е свързана със семейна история – споделете, какво прави тази рецепта специфична и уникална за вашият край, род, или семейство?
приготвяне – кои са основните моменти в приготвянето на рецептата, ако си спомняте навремето да са се ползвали специфични съставки – продукти, подправки, или уреди, които днес не срещате – опишете ги, дори и да не са в приготвяните от вас днес варианти.
поднасяне
Изпратената снимка трябва да е направена от вас или да имате права за снимката. Някои рецепти ще бъдат публикувани на сайта и представяни на страницата във Фейсбук в галерия „Да празнуваме Великден“. Ако имате стари снимки на приготяваните за конкурса ястия, изпратете ни ги, ако имате стари, записки за рецептите – сканирайте и ни изпрате и тях.

Наградите за конкурса са осигурени от slowcooker.bg

С изпращането на рецепта, участникът се сыгласява да бъде абониран за месечния бюлетин на slowcooker.bg, съдържащ рецепти, и полезна информация за храни и продукти, свързани с приготвянето на храна в къщи
Изпратените рецепти ще бъдат публикувани в категория Великден и на Фейсбук страницата в галерия Да празнуваме заедно, пролетен конкурс

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории