Бананов хляб
Добави към моето меню
Бананов хляб
Продукти
2 банана
300 г брашно
100 г захар (50 г кафява + 50 г бяла)
Щипка сол
50 г орехи
100 г краве масло
1 пакетче бакпулвер (10 г)
2 яйца
1 пакетче ванилия
Приготвяне на бананов хляб
• Изберете добре узрели банани и ги намачкайте с вилица
• Разбийте яйцата със захарта и добавете маслото, ванилия и намачканите банани
• Пресейте брашното с бакпулвера и добавете към банановата каша
• Разбъркайте сместа докато стане еднородна и изсипете в продълговата форма за кекс застлана с хартия за печене или в силиконова форма
• Пече се на средна фурна, на 190 градуса, около 50 мин – проверява се по метода на суха клечка да излезе суха
• Когато е готов отворете фурната и дръпнете скарата напред оставете така за около 10 мин и като се охлади го нарежете
Много добре се съчетава с кафе или чай, подходящ е за закуска