Мързелива баница с коприва
Добави към моето меню
Мързелива баница с коприва
или солен кекс с коприва и сирене
за тази рецепта как да бъде наречена е малко трудно, но е вкусна и се приготвя бързо
продукти
250 г коприва (връхчета)
3 яйца
250 г брашно (100 г ръжено + 150 г бяло)
200 г сирене
50 мл олио
200 г кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне
• Копривата се залива с гореща вода за да се бланшира, след което се залива със студена вода. Отцежда се и се нарязва на ситно
• В купа се смесват брашната и бакпулвера. Добавя се копривата и се претрива с пръсти, за да се смеси копривата с брашното.
• Яйцата се разбиват с вилица. Добавя се кисело мляко и олио. Сместа се изсипва при брашното
• Добавя се натрошеното сирене и се разбърква
• Сместа се изсипва във форма за печене
• Пече се на средна фурна на 180 градуса до готовност, до суха клечка
• Поднася се с кисело мляко