Баница на розички
Добави към моето меню
Баница на розички
традиционната българска баница, направена по малко по-различен начин – ефектна и вкусна
Време за приготвяне 60 мин
Порции 6
Продукти
Приготвяне
1 пакет кори за баница
300 г сирене
4 яйца
200 г кисело мляко
50 г масло
Приготвяне
* От натрошеното сиренем 3 яйца и киселото мляко се приготвя плънка за баницата
* Взема се кора и се прегъва на две, като се намазва с малко масло. Слага се още една кора отгоре прегъната
* По дължина се нанася от плънката и се завива на руло, реже се на няколо 4 или 5 парчета еднакви по дължина
* Прави се същото с останалите кори
* Редят се изправени в тавата, като не трябва да остава място между розичките
* Залива се с разбито яйце, чаша вода и 1 с.л. олио
* Пече се на средна фурна на 200 градуса до готовност
* Преди да се извади се намазва с четка с олио или се напръсква с вода