Последни Рецепти
Последни Статии

Киш с домати

Добавено в Тестени ястия и прибавки, Френска кухня

Добави към моето меню

Киш с домати

Порции 8 парчета
Време за приготвяне 1 час и 30 минути
Време за печене 25-30 минути

киш домати

Продукти
за тестото
300 г брашно
100 г краве масло
3-4 с.л. студена вода
1 яйце
щипка сушен босилек
щипка чубрица
1 с.л. сусам

за плънката

250 г извара
3 яйца
4-5 узрели домата
2-3 скилидки чесън
1 с.л. нарязан магданоз
100 г кашкавал (прясно сирене, моцарела)
няколко листа босилек

киш основа
така изглежда основата за киша, може да се изпозлва в много рецепти, като има варианти на плънката според сезона и продуктите

Приготвяне на киш с домати
* Тестото се приготвя като се смесят пресятото брашно, яйцето, нарязаното на тънко краве масло и студената вода. Месим с ръце, като добавяме и щипка сух босилек за аромат и сусама. Получената топка тесто загъваме с домакинско фолио и слагаме за 30 мин в хладилника
* Приготвяме плънката като разбиваме яйцата и добавяме изварата, нарязани на ситно скилидки чесън. Доматите нарязваме на филийки (по-ефектно се получава с чери доматчета)
* В тава за печене разстиламе разточеното тесто, като образуваме и ръбче по стената на тавата.
* Изсипваме сместа от яйца и извара и заглаждаме. Отгоре редим нарязаните домати

киш

* Печем на средна фурна на 180 градуса около 25 мин, до порозовяване на ръбчетата
* Няколко минути преди да извадим киша от фурната го изваждаме подреждаме нарязан на тънко кашкавала (или моцарелата) и връщаме за да се запече
* Поднасяме поръсено с листа босилек

доматен киш
може да подредите още сирене и кашкавал отгоре – въпрос на вкус е – получава се хрупкава коричка, вкусна плънка от сирена и запечени доматки, чаша айрян или бира и е вкусна вечеря

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории