Баница в тиган със спанак
Добави към моето меню
Баница в тиган със спанак
Рецептата за Баница на тиган е вариант когато искате да приготвите по-малка баница, нямате фурна или искате да поднесете баницата по нов начин.
Това е основната рецепта за Баница в тиган, а това е пролетен вариант със спанак и зелен лук
Продукти
6 кори за баница
2 с.л. олио
200 г спанак (коприва или лопуш)
200 г сирене
2-3 стръка зелен лук
2 яйца
1 щипка джоджен
Рецепта за баница на тиган със спанак
• Спанакът се измива и се нарязва на ситно
• В тигана се загрява 1 с.л. олио и се слага спанака като се разбърква докато намали обема си
• Дръпва се настрани се добавя нарязания на ситно зелен лук, натрошено сирене, джоджен и яйца
• Тигана се слага на котлона и се загрява с останалото олио. Редят е корите, със застъпване, спаначената смес се изсипва в средата и корите се прихлупват
• След като се запече от едната страна с помощта на голяма чиния се обръща за да се запече и от другата страна
• Баницата се поднася с кисело мляко