Последни Рецепти
Последни Статии

Баница на тиган

Добавено в Баница, Българска кухня, Наши гости

Добави към моето меню

Баница на тиган
Рецепта Kapka Doneva

баница
Намазваме тигана със мазнина и слагаме 4 листа кори за баница, притискаме добре към дъното, а краищата висят отвън.
2 яйца,
100 мл мазнина,
3 лъжици кисело мляко
100 мл прясно мляко,
щипка хлебна сода,
се разбъркват със вилица./в случая съм я направила с праз – предварително задушен в мазнина/.
Потапям кората за баница в разбърканата смес и се налага в тигана, след три наложени кори-ръся сирене и праз и така повтарям три пъти.
Отгоре загръщаме висящите кори и печем на котлон, не много силен.
За 10минути от едната страна, обръщаме на капак и после 3-4 минути от другата.
Задължително изкарайте баницата да изстива на решетка.
Получава се баница с мекичка среда и крупкави корички.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории