Банички хапки
Добави към моето меню
Банички хапки
рецепта Galq Davidova
Продукти
кори за баница,
топено масло,
шунка,
кашкавал,
яйце,
квасена сметана
Приготвяне на Банички хапки
* Нарежете шунка и кашкавал на малки кубчета. Сложете яйце и сметана.
* Разбъркайте (количествата зависят от това, колко хапки искате да направите). Плънката трябва да е леко влажна, а не течна. Обикновено 1 яйце и 2 с.л. сметана са достатъчни за 100 г шунка и 100 г кашкавал.
* Прегънете корите на половина по дължина, намажете с масло и в средата сложете малко от пълнежа.
* Загънете кората около плънката така, че тя да остане затворена вътре и завийте на стегнато охлювче
* Подредете хапките в тавичка на малко разстояние една от друга. Върху всяка баничка сложете малко кашкавал и изпечете в предварително загрята на 180* фурна до зачервяване на корите и кашкавала.
Приготвената рецепта е по идея от блога “Вкусно с Йоли”