Барбекю от свинско
Добави към моето меню
Барбекю от свинско
Рецепта споделена от Irina Andreeva Jolie
Барбекю от свинско с коняк и зеленчуци
Продукти
1 кг свинско месо от бут
1 кг свинско месо от врат
3 бр домашна наденица
2 големи глави кромид лук
3 малки глави кромид лук
2 тиквички
1 патладжан
2 зелени и 2 червени чушки
250 г гъби печурки
Смелен черен пипер на вкус
Смелен кимион на вкус
Смелен бахар на вкус
Смелена чубрица на вкус
За маринатата:
150 мл соев сос
150 мл коняк
5 с.л. зехтин – 2 с.л. за месото, 3 с.л. за зеленчуците
1 ч.л. кафява захар
Рецепта за Барбекю от свинско с коняк и зеленчуци
• Пригответе от предния ден месото с маринатата, за да се овкуси по-добре. Нарежете свинското от бут на пържоли. Натъркайте от всички страни със сухите подправки и сложете в тавичка.
• Направете маринатата като смесите продуктите за нея в малка купичка и ги залеете с половината от нея. Нарежете месото от врат на хапки и мариновайте по същия начин. Разбъркайте добре.
• Накиснете дървени шишчета във вода.
• Нарежете тиквичките и патладжана на ленти. Посолете и полейте с малко зехтин.
• Нарежете малките глави лук на шайби и ги нанижете внимателно на дървени шишчета напречно. Намажете със зехтин.
• Чушките изчистете от семето и нарежете заедно с лука на парчета голями колкото хапките от месото.
• Нарежете и гъбите наполовина.
• Пригответе шишчетата като редувате месо, лук, гъби, месо, чушка червена, лук, месо, зелена чушка, гъби, месо и т.н. Целта е да се получат колкото се може по-пъстри.
• Печете пържолите, шишчетата и наденицата на умерено загрята скара или жарава за около 20 мин.
• На ред с тях изпечете и зеленчуците, за да се смесват ароматите им по време на печене.
• След готовност на лентите от тиквички и патладжан ги нанижете и тях на шишчета като ги нагъвате , за по-голям ефект при поднасяне.
• Сервирайте топли със салата по ваш вкус.