Последни Рецепти
Последни Статии

Мариновано червено цвекло

Добавено в Консерви и зимнина

Добави към моето меню

Мариновано червено цвекло
рецепта с червено цвекло, която може да използвате като гарнитура към печено месо или като салата

1 кг червено цвекло (1 – 2 глави)

за марината:
2 с.л. ябълков оцет
1/2 глава лук
3 с. л. олио
1-2 зърна карамфил
1 ч. л. ким
1 с. л. захар
сол на вкус

Цвеклото се вари 30-40 минути (докато омекне). След което се обелва и нарязва на парчета.

Приготвя се марината, като съставките се смесват добре.

Цвеклото се оставя да престои в маринатата 24 часа, преди да се сервира.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории