Последни Рецепти
Последни Статии

Билки за повишаване на енергията

Добавено в Билки, Здравословно хранене

Добави към моето меню

Билки за повишаване на енергията

Всички знаем, че билките ни помагат да се чувстваме по-добре и с добро настроение, помагат и при някои заболявания. Може ли билките да ни помогнат да се чувстваме по-тонизирани и с повече енергия? Да! Билките са добър източник на енергия.
Загубата на енергия, необяснимата умора и отпадналостта са само част от все по-често срещаните проблеми в забързаното ежедневие. Голям процент от хората с подобни оплаквания прибягват до употребата на различни медикаменти за тонизиране.
Употребата на стимуланти обаче има и отрицателно действие върху здравето, като повишаване на кръвното налягане и сърдечната чистота, главоболие, безсъние, повишават и риска от инсулт или инфаркт.
Препоръчва се консумацията на билки и други природни средства, за които е сигурно, че са безвредни за организма и могат да доставят необходимата енергия и тонус за целия ден.
Такива са сибирския женшен, гинко билоба, зелен чай, коприва и Рейши.
Женшен. Употребата на сибирски женшен е широко разпространена сред спортистите, поради факта, че увеличава издръжливостта, намалява умората и стреса. Билката може да се намери под формата на чай, капсули или таблетки. Сибирският женшен е противопоказен за хора с високо кръвно налягане или ревматоиден артрит.
Женшен

Гинко билоба увеличава енергията на тялото и подобрява мозъчната дейност, тъй като подпомага усвояването на глюкозата в организма. Подобрява паметта и усещането за бодрост.
Гинко билоба

Зеленият чай е лек естествен стимулант, който има редица ползи за здравето, благодарение на богатото си антиоксидантно съдържание.
Зелен чай
снимка vedahouse.bg – място където може да се насладите на чаша чай

Рейши е изключително рядка китайска гъба, известна още като „еликсира на живота“. Билката помага за тонизирането и възвръщането на енергията, стимулира имунната система и намалява стреса. Предлага се под формата на чай, таблетки или сироп.
Рейши

Коприва. Тя е първия дар на пролетта.Още древните гърци са познавали свойството на копривата да спира кръвотечения и кръвоизливи. Обяснението е във високото съдържание на хлорофил – вещество, което по химически състав се доближава до хемоглобина. Затова включвайте я в рецепти. Още повече, че е достъпна и не губи полезните си свойства при замразяване или сушене. Копривата е полезна и за косата, придава обем.
коприва

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории