Киш с пуешко месо
Добави към моето меню
Киш с пуешко месо
Рецепта споделена от Magdalena Maloir
“Човек е такъв, каквато е храната му“
Продукти
1 пакет готово маслено тесто
4 средно големи картофа
бучка краве масло
2-3 стръка пресен лук
около 200г сварено пуешко месо
1 праз лук
Яйца
100 мл готварска сметана,
сол, черен пипер, индийско орехче, на вкус
100 г кашкавал
7-8 чери доматчета
Начин на приготвяне
• Картофите се сваряват и още топли се намачкват на пюре.
• Добавя се кравето масло, сол, пипер, щипка индийско орехче на прах и нарязания пресен лук.
• В купа се разбиват яйцата, към които се добавя сметаната, пуешкото месо, нарязания на колелца праз лук и сол на вкус.
• Тестото се разстила в тавичка за тарта и се набучва с вилица. Върху него се изсипва картофеното пюре и се заглажда.
• Следва сместа с месото.
• Декорирах с лентички кашкавал и чери доматчета.
• Пече се в предва рително загрята на 170 градуса фурна около 30 минути.
• Сервира се като основно ястие или предястие, топъл или студен.
Рецептата може да се приготви с пилешко месо или заешко.