Последни Рецепти
Последни Статии

Бисквитената торта на баба

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Бисквитената торта на баба
За да приготвите тази толкова лесна и вкусна бисквитена торта с ви необходими мляко, яйца за да приготвите крема на баба и пакет обикновени орехи. Определено може да ви върне в детството.
И малко търпение, около 2 часа, за да стегне тортата и бисквитите да поемат от крема

Крем на баба
Продукти:
1 л прясно мляко
3 яйца
8 с.л. захар
6 с.л. брашно, тип 500 (бяло) или царевично нишесте
20 г краве масло
1 ванилия
Начин на приготвяне:
• Отделя се 100 мл от млякото и се поставя в тенджера на котлона да заври
• Жълтъците се отделят от белтъците. Жълтъците се разбиват с 6 сл. захар, отделеното студено мляко и брашното до гладка смес
• Яйчната смес на тънка струя се добавя в заврялото мляко и се разбърква докато сместа се сгъсти
• Тенджерата се дръпва от котлона и се добавят разбитите с 2 с.л. и 1 щипка сол белтъци на сняг, ванилия и краве масло. Колко масло ще се добави от това, колко е маслено млякото – може и да се слага ако е домашно млякото.
• Кремът може да се поднесе в купички, може да му се добави какао.

За бисквитената торта са необходими
Крем
200 г обикновени бисквити
По желание смлени орехи, плодове от сладко. Може да се добавят и свежи плодове според сезона
Сглобяване на тортата:
• Избира се правоъгълна тавичка, в която да се подредят 5 на 2 бисквити на 3 реда
• Подрежда се един ред бисквити, намава се с крем. Втори ред бисквити, крем, тук може да сложите плодове от сладко. Трети ред бисквити, крем
• Отгоре тортата се поръсва обилно със смлени орехи и се оставя да стегне.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории