Шоколадова бисквитена торта
Добави към моето меню
Шоколадова бисквитена торта
лесна, вкусна, бисквитена торта, вариант на любимата ни торта Салам от детството, но с шоколад и мед
Продуктии
200 г черен шоколад
400 г бисквити (обикновени или чаени)
80 г краве масло
50 мл прясно мляко
100 г мед
100 г стафиди
100 г сушени плодове микс
100 г бадеми
100 г орехи
50 мл портокалов ликьор (може и друг)
Настъргана портокалова кора
за гарниране:
50 г бял шоколад
1 с. л. олио
цели ядки
Рецепта за Шоколадова бисквитена торта
• Бисквитите се натрощават, може да използвате блендер, катоостанат и парченца, а не да се смели на брашно
• На водна баня се разтопяват начупения на парчета шоколад и се добавя кравето масло. Разбърква се
• Добавете меда и прясното мляко и разбъркайте и дръпнете съда от котлона
• В купа сложете натрошените бисквити и залейте с шоколадовата смес, разбъркайте и добавете сушените плодове, накиснати предварително в ликьор, настъргана портокалова кора и ядките, счукани на едро
• Сместа се изсипва във форма за торта с ринг, застлана с фолио и се слага в хладилник за 2 часа за да стегне
• Украсява се с разтопен бял шоколад с помощта на шприц и цели ядки